Scheffer Witgoed met de schrik vrij.

Den Helder – Metershoge vlammen sloegen uit het pand van de buren, maar bij daglicht blijkt Scheffer Witgoed alle geluk van de wereld te hebben gehad. Dankzij de brandweerlieden lukte het te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de Helderse firma. Schade is er uiteraard wel, maar Theo Scheffer hoopt de zaak eind van de dag weer te kunnen openen.

“We hebben vannacht eerst alle pc’s uit het pand gehaald”, laat Theo weten. “De schade binnen is beperkt tot wat waterschade en ook bij de opslag aan de andere kant hebben we gelukkig geen schade. Spannend was het wel, zeker toen er iets brandends op het dak viel.”

Een schoonmaakbedrijf is donderdagochtend direct begonnen met schoonmaken. Daarna is het doel de computers weer te installeren en alles zo snel mogelijk online te krijgen. Theo hoopt dat dit eind van de middag gelukt is en dan kan het bedrijf weer open. Scheffer is de brandweer zeer dankbaar voor het goede handelen, wat voorkomen heeft dat het vuur oversloeg. De publieke belangstelling was donderdagochtend groot.