Ook in 2021 geen Wijkmanifestatie

Het bestuur en organisatie van de “Wijkmanifestatie De Schooten Leeft” heeft na goed overleg helaas het besluit moeten nemen om ook dit jaar géén           Wijkmanifestatie te organiseren. Men (het bestuur)  is van mening dat het nu zeer ongepast zou zijn om in deze huidige tijden en omstandigheden aan onze middenstanders, bedrijven en instellingen een sponsorbijdrage te gaan vragen.

Als organisatie zijn we bewust van de zeer moeilijke tijden waarin velen van hen zich nu in bevinden en hopen dan ook dat er voor hen snel betere tijden zullen komen! Helaas is een evenement als deze wel afhankelijk van o.a. de financiële ondersteuning vanuit diezelfde middenstand, etc., maar daarnaast ook vanuit de Gemeente. Als organisatie willen wij geen financiële risico’s nemen die zeer nadelig uit zouden kunnen pakken voor de toekomst van het evenement.

Daarnaast is het aanbod van evenementen in Den Helder eind augustus en begin september erg groot en lijkt zelfs alleen maar meer te worden. Een aantal grote evenementen, zoals de Tour de Lasalle (26 t/m 29 aug.)   en de avond-4-daagse (6 t/m 9 sept.) zullen dan plaatsvinden i.p.v. in juni  en dat naast de al geplande andere evenementen.

Begrijpelijk, maar een overkill aan evenementen kan ook een negatief  effect creëren meent de organisatie. Onze bezoekers zijn gewend aan een evenement met diverse variaties van vertier, een geweldige gevarieerde markt en met op muzikaal gebied altijd een geweldige afsluiter van landelijk topniveau. Als organisatie kunnen we echter dit jaar niet garanderen dit niveau te halen en dat is voor ons wel een vereiste.

We betreuren het besluit maar zijn als organisatie sterk gemotiveerd om in 2022 een knallende editie te organiseren!
Blijf vooral gezond en tot volgend jaar!
Bestuur Wijkmanifestatie De Schooten Leeft!