maandag, september 25, 2023
Gemeente Den HelderNieuws uit de buurt

Ommetje routes in de Schooten

Donderdag 15 juli opende sportwethouder Peter de Vrij met een heleboel enthousiaste aanwezigen de eerste officiële Ommetje-route van Den Helder. En als het aan initiatiefnemer Team Sportservice ligt, volgen er de komende tijd nog heel wat meer door de stad.

Team Sportservice heeft in opdracht van de gemeente drie routes uitgestippeld in de wijk De Schooten. Een van één kilometer, eentje van twee en nog een van drie kilometer. Aan de wandelaar de keuze hoeveel stappen hij of zij wil en kan zetten. De Ommetje-route in De Schooten is eenvoudig te herkennen aan de speciaal door de gemeente ontworpen tegels. Met de kleuren en vormen uit het logo van de gemeente Den Helder springen ze in het oog en zijn ze niet te omzeilen.

Ommetje maakt van wandelen een gewoonte

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje-app helpt je daarbij.

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier samen wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Zo motiveer je elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Ommetje maakt wandelen nóg leuker, jij houdt je hersenen gezond!

  • Elke dag een Ommetje is goed voor je hersengezondheid
  • Wandelen geeft energie, helpt onthaasten en verbetert creativiteit
  • Samen wandelen met vrienden, familie of collega’s
  • Prof. Dr. Erik Schreder geeft je leerzame hersenweetjes