Buurt Ontmoetingspunt in Boerderij De Schooten

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17/03/2017
9:00 am - 12:00 pm

Locatie
Wijkservicepunt De Boerderij

Categorie├źn


In Boerderij De Schooten gaat 17 maart een Buurt Ontmoetingspunt van start. In oneven weken kan een ieder hier terecht op vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur.

Het is niet altijd even duidelijk waar mensen met hun vraag of klacht naar toe kunnen. Vaak wordt men van het kastje naar de muur gestuurd. In de Buurt Ontmoetingspunten zitten getrainde vrijwilligers klaar voor het beantwoorden van diverse vragen en het bieden van hulp bij onder meer het invullen van formulieren, aanvragen en wijzigen van de huur- en zorgtoeslag, aanvraag Digid of digitale aangifte belasting.

Daarnaast wordt ondersteuning geboden bij de uitleg van brieven, het schrijven van brieven en telefonische bemiddeling bij instanties. De medewerkers kunnen in de meeste gevallen een passend antwoord bieden en in die gevallen waarin dit niet lukt gaan zij samen met de bewoner op zoek naar een passende oplossing en waar nodig kunnen ze de bewoners ook doorverwijzen naar de juiste instanties of naar het Maatschappelijk Werk, Sociaal Raadsliedenwerk en de Ouderen Adviseur van MEE & de Wering.

De medewerkers van de Buurt Ontmoetingspunten staan in direct contact met een beroepskracht van MEE & de Wering. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.