maandag, september 25, 2023
Gemeente Den HelderNieuws BVS

Bijna helft verkeersborden aan vervanging toe

Valt het je wel eens op? Een verkeersbord dat krom is, vuurwerkschade heeft of gewoon mist op de paal waaraan ie hoort te hangen? Dit soort situaties komt natuurlijk voor. Maar momenteel te vaak in onze gemeente. Er is een achterstand in de aanpak van het beheer van de verkeersborden. Daar gaan we dit jaar mee aan de slag. In totaal pakken we ruim 4500 verkeersborden aan.

In Den Helder staan 11.500 verkeersborden (Julianadorp niet meegerekend). Daarvan zijn er ruim 4.500 niet oké: ze zijn krom, lelijk, de sticker is vaal geworden, vandalisten hebben het bord als schrijfruimte gebruikt, de paal staat scheef of is krom, bedenk het maar. Tijd dus voor een inhaalslag. Daar zijn we nu al mee bezig. Eerst heeft een inventarisatie plaatsgevonden. In fases worden de borden en palen vervangen. De laatste fase is direct na de zomervakantie. Schatting is dat we dan nog vier weken nodig hebben. Zo half oktober is de klus geklaard.

Uw melding is belangrijk

Zie je een verkeersbord of paal die onderhoud nodig heeft? Meld het ons alstublieft. Onze medewerkers in de openbare ruimte letten ook op dit soort zaken, maar zien niet alles. Meldingen van inwoners zijn enorm welkom! Zo maken we de stad samen veiliger en beter. Melden kan heel handig via www.denhelder.nl/melden. Of gebruik de app Makkelijk Melden.

BRON: https://www.denhelder.nl/actueel/nieuws/bijna-helft-verkeersborden-aan-vervanging-toe