Wijkmanifestatie Schooten Voorbereidingen weer begonnen!

Den Helder – Door gebrek aan bestuursleden leek het er even op dat de BVS (Bewoners Vereniging de Schooten, red.) gedoemd was zichzelf op te heffen. Supervrijwilliger Harry Scharloo stapte in het gat zodat de BVS voorlopig kan blijven bestaan.

In de organisatie van de Wijkmanifestatie was al besloten om zelfstandig door te gaan. Voorzitter Jacco Kat is blij dat het zover niet is gekomen. Zelfstandig maar wel onder de vlag van de BVS voorkomt een hoop organisatorisch ongemak.

De 9e ‘Wijkmanifestatie de Schooten Leeft!’ is op zaterdag 3 september aanstaande.
Het draaiboek ligt toch wel klaar na al die jaren, zou je denken.

“Ieder jaar willen we het weer een beetje beter doen”, zegt voorzitter Jacco Kat. In de evenementencommissie is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar onderdeel. Zo doet Stichting Vrijwaard het ouderen programma in hun locatie De Golfstroom, de Baptistengemeente ‘De Lichtbaak’ stelt haar gebouw beschikbaar voor de organisatie en publiek alsook een kleedgelegenheid
voor de artiesten die optreden op het podium van Teun van Breda, die de invulling en presentatie dit jaar weer verzorgt. Flip Kos organiseert de markt tijdens de wijkmanifestatie.In winkelcentrum Schooten Plaza verzorgen de winkeliers een programma voor haar klanten en publiek met o.a. een kindermarkt en een rad van fortuin. Sportservice Den Helder verleend hun medewerking aan de diverse onderdelen voor de jeugd.
“Als de invulling elk jaar weer een beetje aantrekkelijker is en de bewoners van de Schooten hebben aangegeven dat zij het weer enorm naar hun zin hadden, dan is ons doel bereikt”, zegt de voorzitter.

Dit jaar is ook ‘de Boerderij’ weer aangesloten bij de Wijkmanifestatie. Zij gaan met een aanvullend programma zorgen dat er nog meer variatie komt. De Baljuwstraat snijdt de activiteiten letterlijk in tweeën, maar ook daar wordt naar oplossingen gezocht. Een aantrekkelijk programma en goede verkeersregelaars op de Zebrapaden kunnen dit probleem eenvoudig oplossen!

Voor het podiumprogramma kan men zich nu al opgeven.
Natuurlijk wordt er geprobeerd een zo’n groot mogelijke variatie te kunnen brengen, van demonstratie tot en met muziek. Er wordt na het succes van vorig jaar wederom onderhandeld met een top-act als afsluiting van de wijkmanifestatie.
Belangstellenden voor het podium programma kunnen zich via de mail aanmelden bij Teun van Breda. (t.vanbreda@home.nl)

Tussen nu en 3 september staan nog een vijftal vergaderingen gepland. Als daar niet een mooi programma uit komt?