Geen bus voor 10 uur, toch geen klacht in De Schooten

DEN HELDER – Wijkvereniging Samen Sterker van De Schooten heeft zegge en schrijve nul klachten gekregen over de nieuwe dienstregeling van busvervoerder Connexxion.
Door Hedzer Faber – 20-12-2016, 15:44 (Update 20-12-2016, 15:44)

Dit is opvallend, omdat critici menen dat de busverbindingen van de Helderse wijk sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling vorige week hard zijn achteruitgehold. Dat gaat dan bijvoorbeeld om de aansluiting op de – eveneens nieuwe – dienstregeling van de treinen en om het verdwijnen van bussen in de spits. Vanaf de Hendrik Baskeweg kun je doordeweeks pas na 10 uur een bus verwachten. Waarmee de bus voor het meeste woon-werkverkeer een onbruikbaar vervoermiddel is geworden. Voor wie om acht uur van huis wil, betekent dit namelijk een wandeling van een kwartier naar de dichtstbijzijnde bus (of trein) vanaf Den Helder Zuid.
Reizigersorganisatie Rocov, die met Connexxion onderhandelde, zegt dat deze dienstregeling ’het hoogst haalbare’ was. Nu sluiten de Schooter bussen goed aan op de bus naar het ziekenhuis en daarmee dachten Connexxion en Rocov de meeste inwoners van De Schooten een plezier te doen.

Is dat zo? Is de dienstregeling zo goed voor elkaar? Of is de bus voor u geen optie meer? De redactie hoort graag de ervaringen van haar lezers. Reageren kan via redactie.hc@nhd.nl onder vermelding van ’Bus De Schooten’.

BRON: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28877190.ece/Geen-bus-voor-10-uur-toch-geen-klacht-in-De-Schooten?lref=r_regionaal
FOTO: HOLLAND MEDIA COMBINATIE/Hedzer Faber